Firefox i els seus complements

Logo firefox

Logo firefox

Mozilla Firefox és el meu navegador web principal des de fa ja alguns anys i no el canvio… ;-) És programari lliure i sens dubte això ajuda a una ràpida i progressiva evolució. És un navegador web gratuït, intuïtiu, ràpid, segur i personalitzable que funciona tant en linux com en windows i en Mac OS X. Us podeu baixar la versió en català des de softcatala.

Podeu anar més enllà, instal·lant-vos els complements (mozilla addons) disponibles per aquest navegador. Els complements de Mozilla són aplicacions que es poden instal·lar al Firefox, personalitzant-lo, i que encara el fan més potent! :-) El nombre és variable ja que la comunitat de desenvolupadors que hi ha al darrera els va afegint de manera desinteressada i en tot cas escullen l’opció de la llicència amb que els publiquen. No cal que us instal·leu molts però alguns són veritablement útils.

Com instal·lar-se i/o eliminar complements?

 • Hi diverses maneres d’instal·lar-se els complements…Des del mateix navegador / menú Eines / Complements i en la finestra emergent: Aconsegueix complements.
 • Recomano la descarrega des del web de Mozilla addons perquè així podeu fer una cerca per paraula clau i/o per categories… Feu la prova: Accediu al web del Mozilla addons, incloeu la paraula “català” al cercador, feu clic en la tecla INTRO o en la icona verda de la fletxa (la de començar la cerca) i us apareixerà un llistat. Fent clic a l’enllaç del títol accedireu a una fitxa amb més informació sobre el complement. Fent clic en el botó “Añadir a Firefox” us apareixerà una finestra emergent que us guiarà durant la instal·lació. És ràpid i senzill!
 • Per eliminar-los: Des del mateix navegador / menú Eines / Complements i fent clic en el botó desinstal·la corresponent a l’extensió.
 • Podem provocar la cerca d’actualitzacions des del botó “Cerca actualitzacions” de la finestra emergent: Complements. Els mateixos complements -en obrir el navegador- solen mostrar avisos quan existeix una versió nova i només cal que fem clic per instal·lar-la o per ignorar-la.
 • Us recomano que cerqueu els que us puguin ser d’utilitat i us comunico alguns que faig servir:

 • Els paquets d’idiomes: Molt útils perquè revisen els textos -com ho farien els correctors del nostre processador de textos- que incloem en qualsevol aplicació web. Per exemple: els missatges de correu del nostre webmail, les aportacions a fòrums i blocs, etc. Tinc un de llengua catalana i un de castellà.
 • MediaWrap: El vaig trobar un dia que tenia problemes per visualitzar fitxers multimèdia. Segons semblava, era un problema amb els objectes ActiveX… Així que la meva recomanació és que us l’instal·leu si us trobeu amb la mateixa problemàtica. I si no us soluciona res, sempre el podeu eliminar.
 • Hi ha varis complements relacionats amb els PDF. Concretament em vaig descarregar PDFescape que segons el seu desenvolupador permet optar per obrir, editar o imprimir els fitxers PDF en línia i considerant el preu d’Acrobat…
 • Gmail notify es pot determinar que aparegui en la barra d’estat i t’avisa quan entra un missatge nou al compte de correu de Google indicat i és, a més a més, un accés directe.
 • Tags: , , , , , , ,

  Leave a Reply

  You must be logged in to post a comment.