Netbooks

Aquests ordinadors de mida i pes reduïts són els perfectes acompanyants per aquells que volem / necessitem moure’ns amb un portàtil allà on anem: Per qüestions laborals i en viatges d’oci.

Podríem dir que els Netbooks són ordinadors de ‘baix cost‘ dissenyats per ser realment portàtils (ultralleugers). No recomano que es facin servir com a ordinador principal ja que la pantalla i el teclat són massa petits però tenen com avantatge la mobilitat. El fet que tenen poc disc dur -almenys els primers models- no fa més que potenciar la connexió a Internet i l’emmagatzemament de documents en línia. Són ideals per navegar per la xarxa, connectar-se al correu electrònic i treballar amb documents emmagatzemats en servidors.

Netbook EEE PC - Asus (CC 2.5 - BY Eva Gea - NC - ND)

Netbook EEE PC - Asus (CC 2.5 - BY Eva Gea - NC - ND)Al mercat els trobareu amb els sistemes operatius Linux i Windows. Quan vaig haver d’escollir (aquesta vegada va ser un regal que vaig fer jo) ho vaig tenir clar: Vaig triar Linux. El preu: uns 180€!

D’inici ràpid (12 segons), amb programari de reconeixement de veu, webcam integrada… Si vols saber-ne més consulta les característiques tècniques dels que diria van ser els pioners: Eee PC d’ASUS.

Fa aproximadament 1 any i mig que el tenim i llavors pràcticament no hi havia oferta al mercat… Ara hi podreu trobar de diferents marques, preus i configuracions… Això sí: Més capacitat de disc dur comporta més pes -per tant, mobilitat més dificultosa- i un preu més elevat.

Recomanació: Substitut perfecte de la llibreta d’anotacions DIN A5 (mig foli) que portem a una conferència per prendre notes. Tenen pràcticament la mateixa mida i anotant en un document en línia amb el netbook tindrem digitalitzades les nostres anotacions sent fàcilment accessibles i susceptibles de ser compartides amb d’altres persones de manera immediata.

Tags: , , , , , , ,

4 Responses to “Netbooks”

 1. D. A. Herd ha dit:

  I purchased the Asus 1005HA-P net book with the 2GB 667 Mhz memory along with the sleeve about a month ago and have not encountered any problems. I wanted a net book so I could read my emails while traveling but so far I’m just getting use to it. The net book connected to my FIOS wireless network without any problems. Since I’m changing to a wireless printer I have not tried to connect it to any printer. The touch pad is very sensitive and it takes some getting use to. The feature I like the most is being able to use the touch pad to change the size of the font using the two fingers. This is a really nice feature for those of us with limited eye sight and it works well for reading emails.

 2. MIRIAM ha dit:

  Eva, m’ha interessat molt aquest apartat sobre el Netbook perquè em bellugo molt i m’estic plantejant de comprar-me’n un.
  Una companya el té de fa poc de 10″ però no sé si agafar-lo d’aquesta mida o de 12″.
  Què n’opines? Gràcies.

 3. Eva ha dit:

  Hola Míriam!

  recomano els netbooks com aparells idonis per a la MOBILITAT… per tant, per a mi és prioritari que siguin petits i pesin poquet per poder-los transportar sense patir mal d’esquena (i més considerant que possiblement el portarem dins la bossa amb el mòbil, el moneder, etc.).

  El de l’aportació va ser un dels primers, de fet crec recordar que només hi havia aquell model (i no és idoni per “picar text” molta estona pel TECLAT…).

  Han aparegut molts més al mercat de diferents productors, mides, característiques… Jo mateixa tinc un altre -que vaig guanyar en un sorteig!- i té la pantalla més gran i més DISC DUR (el que no és per a mi prioritari ja que considero que amb els netbooks millor treballar amb documents EN LÍNIA) i haig de dir que la PANTALLA de 10.1 és més que suficient! 🙂

  Recomanació: Passar-se un dia per un Media Markt, PC City, Fnac, Corte Inglés,… o un lloc d’aquests on hi hagin varis exposats per poder valorar, in situ, si tenen un PES adequat (aixecant-los), si la MIDA de la pantalla és correcta, si el teclat us facilita l’escriptura, etc. I desprès, un cop us agradi un, especialment: Compareu PREUS en diferents web en la xarxa… 😉

  EVA (tictacedu.com)

 4. MIRIAM ha dit:

  Moltes gràcies Eva, em seran de molta utilitat tots els teus consells.
  MÍRIAM

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.